Бойко Борисов

Борисов: Хората вече не вярват на обвиненията за подслушванията

Само не са ми пришили, че съм изял някой човек на филета.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира във „Фейсбук“ твърденията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков за отправени заплахи от страна на бившия премиер.

В централата на ГЕРБ са се събрали Деница Сачева, Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Лъчезар Борисов, проф. д-р Костадин Ангелов и др.

Бойко Борисов отчете, че все още няма доказателства за твърденията за подслушвани политици.

„Цяла седмица не казват нищо кой е подслушван, с престъпници ли е разговарял, за да е прихванат. Трескаво търсят някой като онзи бизнесмен в комисията, който се оказа, че нито ме знае, нито ме познава и нищо от казаното от него не излезе вярно. Като чувам, най-вероятно ще съм изял някой човек. Само това не са ми пришили във филета. Обръщам се към вашите набори и към вас самите, защото това е правено в България през 1944 година. Тогава дядо ми е бил кмет на село до София и са го пребили с тояги и са го убили и са написали в смъртния акт, че е починал от червен вятър“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов вече хората не вярват на обвиненията за подслушване.

„Фабрикуват в момента, трябва да направят нещо, за да избягат от това, в което се натикаха. Вече хората не им вярват за тези подслушвания“, допълни той.

Бойко Борисов се обърна към демократичната общност, като ги предупреди, че те са следващите.

„Дойдат ли за нас, вие сега малко ви е приятно, защото по една или друга причина като политически опоненти бият само по ГЕРБ. Запомнете ми думите – след това ще дойдат и за вас. Така сме паднали едно време под турско робство. Един по един са падали градовете ни и другите не са им се притичали на помощ. Знаете резултата за 500 години. Не 50 години, 500“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Според него опонентите му искат да направят „нов Костинброд”.

Видя се, че на честни избори те не могат да победят. Ще видите какво нещо ще направят – канибализъм, добави Борисов и заяви, че вече хората не вярват на обвиненията за подслушване.

За медицинския хеликоптер така ме е яд. Вие знаете, че правителствата и тогавашния шеф на Военновъздушните сили накупиха само транспортни хеликоптери – от най-скъпите – „Кугър”-и, „Пантер”-и, да не говорим за три самолета „Спартан” – също транспортни, дет се вика на тях няма един пистоет, да гръмнеш, ако искаш. От тези Х-на брой хеликоптери, половината седят неизползваеми. Най-добрите, най-скъпите – неизползваеми. Вместо да поръчат и три и за медицински цели, ако има, пази Боже, война, с тази поръчка можеше да решим целия въпрос. И сега ще вадиме 20-30 милиона да купуваме на ново. Ама тя издръжката – летят, нелетят – тя се плаща, коментира Борисов темата с липсата на медицински спасителен хеликоптер от години в България.

Борисов направи коментар и по петъчния брифинг на служебния финансов министър Асен Василев.

Естествено, че има проблем с бюджета. Аз имам проблем с бюджета от миналата година, откакто започна COVID-a и затворихме предприятия.

Беше ужасно, всички тогава искаха увеличение на доходите и затова вдигнахме с 15% заплатите на МВР, на пожарната, на парите за първа линия, на доктори, пенсии.

Тогава вие (към служебния кабинет – бел. ред.) седяхте като опозиция и викахте давай. Имате нужда от пари – има си надлежен ред. Ние тогава ви казахме, че е трудно, но вие не само, че не ни разбирахте и не проявихте съпричастност, а всеки ден биехте по нас – с протести. Сега от какво се оплаквате, COVID-ът си замина. Мобилизирайте се и си събирайте приходите, за да се пълни хазната, каза Бойко Борисов.

Стягайте се, работете, подсигурете до септември, до октомври – съберете приходите, добави той.

В заключение Борисов се обърна към младежите от ГЕРБ с думите: Няма да им се плашите, целта съм аз. Той им заръча да бъдат бастион на демокрацията.

 

- реклама -