Машинист от
Снимка: МВР

Борисов в Хитрино: Броят на жертвите ще расте, щетите са огромни

Броят на жертвите в Хитрино ще расте, щетите са огромни. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който пристигна на мястото на трагедията в Хитрино.

„Щетите са големи. Над 25 ранени с много изгаряния. Няколко човека са с 99%. Загиналите ще са повече от 5“, коментира премиерът в оставка.

Борисов допълни, че на място има и екипи от София.

„Машинистът казва, че вагон се е откъснал от композицията. Прокуратурата е тук. Към мястото пътуват най-добрите следователи. Разследват се причините“, обясни той.

„Ще отпуснем пари и ще оправим щетите, но това е най-малкият проблем – хората не могат да се върнат… Бяхме на цистерните долу с колегите. Поне от професионален опит, мисля че няма риск да гърмят повече. Прокуратурата е тук. Имаме разрешение да изтеглим задните цистерни да ги изтеглим назад, за да няма повече инциденти. Колегите ги обливат. Щетите са големи“, обясни Борисов.

Няма опасност за хората

Премиерът в оставка уточни, че на място има 110 пожарникари, над 20 пожарни коли.

„40 души са настанени при близки. Кметът на Шумен е тук и има готовност да приеме хората, които са без жилища. Като е миналата вълната, е поразила парка и три реда сгради, буквално ги е избушила. Ще вземем решение ще помогнем на хората, но умрелите не могат да се върнат. Иначе разрушенията с пари могат да се оправят“, допълни Бойко Борисов.

- реклама -