Борисов Стоянка Мутафова

Борисов: Грешка беше да издигнем Мая Манолова за омбудсман

Бойко Борисов призна, че са сбъркали с издигането на Мая Манолова за омбудсман. Той заяви това в студиото на БТВ. „Омбудсман направихме Мая Манолова и видяхте какво си причинихме – и на мен, на партията, и на Фандъкова. Тя твърдеше, че е аполитична, но сега не е така, няма да съм повече лековерен.“, заяви Борисов.

Борисов коментира това във връзка с предстоящия избор на нов главен прокурор и единствената кандидатура на Иван Гешев.

„Правителството не издигна свой кандидат за главен прокурор, защото би било лицемерно.“, заяви Борисов.

онкоболницата Напоителни системи обвинения прокуратура бивши министри одобрение обществени нагласи доклад ЕК мониторинг сигнал георги костов

Така Борисов коментира фактът, че изборът за обвинител номер едно е предрешен, след като няма друг кандидат освен Иван Гешев. „Или щях да издигна Емил Радев, или Данаил Кирилов – това са юристите, на които държа в ГЕРБ, но казахме, че няма да издигнем наша кандидатура, защото е недопустимо да сложим партиен кандидат“, коментира още Борисов. „Протестите са на една политическа партия. Ако се върнем назад, промените за избора на главен прокурор бяха направени от тогавашния министър на правосъдието Христо Иванов. Мисля, че това е лицемерие.“, завърши Борисов темата.

- реклама -