Борисов: Границата е спокойна

Сега границата е спокойна.Това заяви премиерът Бойко Борисов в Дивотинския манастир, съобщиха от правителствената пресслужба. Тези дни се наслушах на анализатори и на какви ли не коментари по темата за флотилията. Колкото повече време минава, показва, че съм бил прав, защото излизат неща, които са били договаряни, преговаряни просто не сме информирани всички за това, което са поемали като ангажимент. За мое най-голямо съжаление накрая идва при мен сметката.

Борисов Патриарх

По темата за решението на Арбитражния съд в Женева за АЕЦ „Белене“ премиерът Борисов заяви, че се случва това, за което е предупреждавал през 2006г.

„Аз лично бях много по-загрижен за решението на арбитража, за радост най-лошите ми предчувствия не се сбъднаха“

Той допълни, че е важно с нормален, прагматичен работен план с партньорите от „Росатом“ да се проведат срещи и да се нормализират отношенията между двете компании-НЕК и Росатом, за да се намери най-доброто решение.

„Ако намерим къде да го продадем заедно с руската страна, това ще бъде най-доброто решение“.Важно е да се уравновеси тонът, да се подобрят отношенията и да се проведат прагматични разговори с руската страна, за да постигнем максимален ефект, в случая с флотилията по-трудно ще успеем“

Борисов Патриарх

В отговор на въпрос за увеличението на учителските заплати Борисов посочи, че тази тема той не е обсъждал към момента с министъра на финансите. „Може би има резерви в МОН за увеличение на учителските заплати. Ако те двамата са говорили значи всичко е наред“, допълни премиерът. Той отбеляза, че за анонсираното от министъра на образованието увеличение ще са необходими над 250 млн. лв. годишно.

По-късно от ведомството на Горанов обявиха ,че не са водени разговори за увеличение на учителските заплати от догодина. Оттам уточниха, че образованието е сред приоритетните сфери за правителството, но засега точни разчети в числа няма.

- реклама -