Борисов, ГЕРБ, кметове,

Борисов: Градската десница са децата и внуците на червената номенклатура – Снимки, Видео

Ето как изглежда „пропуканият“ ГЕРБ, посочи Борисов кметовете зад гърба си, иронизирайки политическите опоненти.

Това каза премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на националната работна среща на партията, предаде репортер на Flashnews.

Сега тук с нас са Тошко от Пазарджик и кметът на Видин, с които бяхме опоненти, но те по изконната си същност са с нас, посочи лидерът на партията.

Премиерът Борисов отбеляза, че в някои градове със СДС са успели да излязат с общи кандидати, а в други – не.

„В някои градове с колегите от СДС бяхме противници, където коалицията не можа да излъчи единна кандидатура. После борихме с политически мотиви – някъде победиха те, някъде ние. Но когато става въпрос за антикомунизма, демокрацията, няма какво въобще да се замисляме. Някак си услужливо една седмица слушах само за Благоевград и Русе. Ами, Севлиево, Габрово, Търново, Свищов, Горна Оряховица няма ли ги на картата, уважаеми господа? А Ловеч, Кюстендил, Враца, Монтана?“, запита министър-председателят.

Ще кажа на Делян Добрев, че по-добра реабилитация за него от тази, че спечелихме изборите в Хасково, няма. А няма ли ги на картата Кюстендил, Враца, Монтана, Ловеч, Свищов, Габрово…,.а само се говори а Русе.

Много съм огорчен от нашите приятели и ние трябва да спрем да ги наричаме десница. Това са децата и внуците на червената номенклатура, посочи премиерът.

Искаш ли да ти кажа Росене, понеже си по-умен и интелигентен от мене. Това не е градска десница, това е опозицията вътре в комунистическата партия. Тя сега работи с нейните сателити.

Премиерът изброи няколко причини довели според него до озлоблението на градската десница: когато почти бяха купили грипените, а ние обърнахме геостратегическaтa ориентация, строежа на газопровода за Гърция, който в понеделник щял да нагледа с новата американска посланичка Херо Мустафа. Но вече не си сдържаха нервите, когото службите и прокуратурата хванаха за шпионаж няколко души, а Балкански поток го изтъргувахме по-евтино, обясни премиерът.

Строим газови магистрали, защо не ни подкрепиха сега, застанаха зад Мая. Кое им хареса повече, попита той.

Сега същата схема за Костинброд се прилага за София, заяви Борисов.

Аз съм поръчал да се види как е гласувано на президентските избори. Мръсните работи ги работят само ромите, но ние сме осигурили децата им да са толкова образовани колкото нашите и да си извадят с честен труд парите, коментира обвиненията за циганския вот Борисов. Оказва се, че Радев го обичат повече – два пъти повече обичат него от Цецка. Така че, ако искат да говорим за корпоративен и всякакъв такъв вот, на нас още не ни е минала давността на Костинброд и като ни покажат автобуса с двойното дъно и чудовищната манипулация…Тези ли демократи се съешиха с Христо Иванов и Атанасов?!

Мутрата ли е Фандъкова или диктаторът е тя, възмути се Борисов.

Днеска разбрах, че Нинова е казала, че имало репресирани хора в Благоевград и Пазарджик след изборите. Искам и я моля да ми ги прати тези хора репресираните. Ако се окаже, че е вярно, във вторник аз лично ще им се извиня и този, който си го е позволил, ако не се наслагва манипулация, ще се види реакцията ми, заяви той.

Ами ние, ако речем да пискаме за Кърджали, но пак се справихме добре, заяви Борисов.

Да подкрепиш срещу десните партии опонента си, който защитаваше Орешарски, колеги, дотам ли паднахте…Аз като се почувствам виновен, подавам оставка и се скривам, и, ако не ме върне народът, си стоя у нас. Кое ги дразни толкова, че да предпочетат другите, попита Борисов за подкрепата на Демократична България за Манолова.

Като видиш една хартийка, ще минеш да я вземеш, като видиш паднало дърво, метни го на гръб. Хората трябва да видят, че милеете. Ако има опасна шахта, докато дойде фирмата, ти застани до нея. Те ти дават доверие и ти трябва да покажеш и дадеш всичко от себе си, призова кметовете си Борисов.

Славяново, Мизия, Кюстендил – навсякъде, откъдето са опонентите ни, имаме категорична победа, завърши Борисов и се пошегува, че както са се събрали толкова много, могат да спретнат един голям протест.

 

- реклама -