Радев

Борисов: Ген. Радев ме излъга, не постъпи мъжки

Премиерът Борисов е разочарован от постъпката на командира на ВВС ген. Румен Радев, който вчера подаде рапорт за напускане. Като една от вероятните причини за постъпката му се смята, намерението му да се впусне в политиката и да приеме номинация на БСП и АБВ за кандидат-президент.

Политика в Армията

В Граф Игнатиево, където днес бе на посещение,  Борисов заяви, че военния министър го е предупредил, че ген. Радев е „по-скоро политическа фигура, но премиера не го е послушал“. Преди по-малко от година командирът на военната ни авиация хвърли оставка за пръв път заради лошото състояние на ВВС, но тогава Бойко Борисов лично го разубеди.

Борисов:  Мога да му пожелая приятен път на генерал Радев, приятна игра, изглежда, че ме е излъгал, но мен който ме е излъгал веднъж, не ме лъже втори път.”

командир
Борисов заяви, че недоумява как е възможно 125 годишна партия, като БСП да стигне до там, „че да няма един партиен член, който да издигне за кандидат –президент, а се крият зад генерали“.

Борисов: „Ген. Радев трябваше да си подаде оставка, когато беше приватизиран авиоремонтният завод „Авионамс”. Тогава щях да оценя постъпката му като изключително мъжка и генералска. Kато летец трябваше да знае, че двигателите на самолетите ще се ремонтират в Полша. Тогава трябваше да си хвърли оставката, а не сега.”

Борисов: Авионамс вече е държавна собственост

Борисов запита какво ще стане ако ГЕРБ издигат началника на отбраната ген. Константин Попов за президент. „Ще раздепваме Армията ли?“ – зададе риторичен въпрос премиера.

Той посъветва политическите сили да издигат партийни кандидатури, а не да се „крият зад артисти,генерали и други“.

- реклама -