Борисов: Европа дава безвъзмездно милиарди, а те казват на докторите и санитарите – нямаме пари

„Европа дава безвъзмездно милиарди, а те излизат и казват на докторите и санитарите – нямаме пари. Казват на бизнеса – няма да има вече грантове, ще теглите кредити. Ами нямате пари, защото сте некадърни да си направите плановете“. Така бившият премиер Бойко Борисов коментира пред млади членове на ГЕРБ трудностите на служебното правителство с разпределението на средствата и липсата на готовност с Плана за възстановяване, който трябва да бъде предаден на Брюксел.

Борисов подчерта, че съседна Гърция вече е одобрена на 30 млрд. евро финансиране.

„Ние представихме готов план, а от злоба и инат те го замразиха. И докато нашите съседи използват милиарди, България на Радев още не си е подала план. Това е България на Радев, на едноличната диктатура“, заяви Борисов.

Според лидера на ГЕРБ, служебните министри са се съсредоточили в най-лесното – кадруване и реваншизъм, а на този фон контрабандистите вършеели.

„Те са се съсредоточили само в злоба, ярост и нарушаване на законите. И като го попитат Радев нещо – той казва „нападат семейството ми“. Кое семейство? Кой го напада? Нас на идиоти ли ни правят. Аз разбирам – подаръци – подаръци. Нещо си пишат благодарността на листчета – за да не забравят ли? Какво си слага в джоба? „Благодаря ти?“, попита Борисов във връзка с конспиративния запис, на който президентския съветник Пламен Узунов получава голям плик и листчета от бивш митнически шеф със съмнителна репутация.

Лидерът на ГЕРБ коментира и плановете на Бойко Рашков да бъде привикан на разпит дни преди изборите, за да може новината да бъде отразена медийно.

„Ами аз ще ида – да видя какво има от 2009 г. Тази покана е заплаха. А за онзи, който казват че бил плашен с канибализъм – ами ето, 10 години, жив и здрав си е човекът. Няма от какво да се притеснявате“, заяви Борисов на съпартийците си.

Той коментира още, че сегашното служебно правителство е получило в наследство над 2 млрд. ваксини от цялата палитра.

 

- реклама -