Борисов

Борисов: Експертен кабинет е изгоден за ГЕРБ, но не е отговорно – Видео

„За нас е важно, че безработицата не се вдигна и е много под очакваното заради кризата ниво. Запазихме работните места на хората и помагаме на бизнеса. За мое голямо съжаление Европа не се съгласи да направи общ медицински протокол и влизаме неподготвени, има толкова важни решения да се взимат от Европа, но виждате Шарл Мишел е под карантина“.

Това заяви премиерът Борисов, който отговори на въпроси на журналисти.

По повод шпионския скандал, той обяви, че България трябва да защитава своята стабилност.

„Още преди няколко години предупредих Путин, че на територията на България има неща, които са недопустими и всеки, който се опитва да шпионства, по надлежния ред, който е добре описан, ще бъде отпратен“, заяви Борисов.

Той бе категоричен, че щом действат така ДАНС и прокуратурата, има достатъчно данни.

„Проблемът на сегашната ситуация е, че много от извънпараментарните партии искат власт, защото се разцепиха и не са вътре. Оформиха се нови политически проекти и сега са длъжни да загряват на пистата, за да наберат повече избиратели. Разбирам ги, това е изцяло в тяхна полза, но не означава, че навеки, на който му се приискат избори, ние трябва да провеждаме такива, когато им се иска. Миналата година имахме два, само след няколко месеца ще има редовни“, отсече отново Борисов по повод опитите за метежи и призивите за предсрочни избори на маргиналните партийки.

Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много, заяви премиерът Борисов.

Защото ще мога да си работя за партията, а в същото време ние постоянно работим за социално икономическите мерки, които работят, нулева миграция, водеща роля в региона има България, един ден историята ще ги извади тези неща на светло за да има вече и среща между Гърция и Турция в Истанбул, влизане в еврозоната, банковия съюз.

То е изгодно, но не е отговорно. Тези които искат да влизат в парламента ги знам, аз съм работил с тях. Това е правилно ако има висока политическа култура във всички.

Президентът вече също е политически играч.

Той не е безпристрастен и това го прави субект. Грешката им беше, че пуснаха клипа със спалнята, когато ме нямаше. Най-близкото му обкръжение го свърши. А неговите записи? Като говорим за едните записи, да говорим и за другите, но смисъл има ли, каза по адрес на Румен Радев премиерът.

„Човек, като говори, трябва внимателно да мисли, и за себе си. Аз съм готов и съм изяснил как коварно неговите хора ме сготвиха по един елементарен начин. С една прекрасна госпожа, която в мое отсъствие дойде и нащрака всичко, коментира премиерът по повод изтеклите записи. Години наред се готвиха затова, но грешката им беше, че пуснаха клипа в мое отсъствие. Ако, примерно, е имало пари, да кажат – кой държи така пари и злато при положение, че има каса. Като ченгеджийска операция я направиха отлично и не случайно само той го говори, защото го свърши негово близко обкръжение“, заяви Борисов.

„После за записите говори. Но неговите записи, на които хъка и мъха и укрива, са направени със законни средства. За мен случаят е приключен, взел съм си поуките.

После майсторски започнаха да нареждат други неща, убийство на макененка в Гърция – пълна лъжа! После, че си пия с гангстери, а то – Себастиан Курц! И други неща, но за съжаление хората това запомнят…“, отсече Борисови и за новите опити за фейк новини по негов адрес.

Единствените указания, които сме дали, са да се пазят хората, обясни той по повод нарежданията към полицаите, охраняващи протестите.

Засега правителството остава в този формат. Всичко може да се направи в името на България, но когато има диалог, каза Борисов.

- реклама -