Еднократна помощ от 250 лв. на нуждаещи се семейства, чиито деца са записани в осми клас

По предложение на социалния министър Деница Сачева разпоредих Парламентарната група на ГЕРБ да внесе предложение в НС за отпускане на еднократна помощ от 250 лв. на нуждаещи се семейства, чиито деца са записани в осми клас, пише премиерът Бойко Борисов във фейсбук профила си.

Той поздравява всички деца по повод Международния ден на детето – 1 юни.

„Честит празник на всички деца! Бъдете безгрижни, любознателни и усмихнати. Учете, защото образованието е сила и свобода. Затова и образованието винаги е било наш приоритет. През последните години инвестирахме огромни средства в сектора. Положихме и безпрецедентни усилия да върнем десетки хиляди деца в образователната система“, заявява министър- председателят.

По думите на премиера работата продължава и днес, затова ще бъде предложена и новата еднократна помощ. „Това е моментът, в който голям брой деца напускат образователната система и сме убедени, че и с тази мярка ще ги задържим“, посочва Бойко Борисов.
Той уточнява, че помощта от 250 лева ще е обвързана с посещенията в училище.

„Използвам възможността отново да благодаря на българските учители. Вие показахте новаторство и отдаденост по време на онлайн обучението. За всички е важно учителите да бъдат мотивирани, докато вършат работата си. Затова продължаваме да увеличаваме и възнагражденията им.

На 1 юни отново ще пожелая на децата здраве и щастливи дни, а на зрелостниците – успех на матурата!“, заявява премиерът Бойко Борисов.

- реклама -