Борисов, ГЕРБ

Борисов: Единствената причина за смяната на шефовете, особено на ДАНС, е разкриването на шпионските мрежи на Русия – Видео

Хаосът и ченгеджийството, в което ни вкарват, с изчегъртването си назначават хора в Митниците и т.н.

Няма нищо общо с целта, която има служебното правителство, за честни избори. В момента има едно състезание с президента.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с младежите на ГЕРБ.

„За едни избори кандидатът за президент да е едноличен господар в страната. Ние сме подготвени и хаосът, в който искат да живеем, няма да стане“, посочи бившият премиер.

Борисов обяви двамата ръководителите на партията за предстоящите избори на 11 юли – Националният оперативен щаб на партията ще е начело с зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, а другият зам.-председател Даниел Митов ще оглави Софийския оперативен щаб.

Бойко Борисов заяви още, че Митов ще бъде водач на листата в 24 МИР-София.

Томислав Дончев заяви, че е много важно да се покаже, че има свежи лица в листите на ГЕРБ, че партията се развива и обновява.

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че след инфраструктурата се минава на втори етап на модернизация на икономиката.

„Ние не сме правили назначения. Тези хора са професионалисти и те сега се чудят как да изчегъртат професионалисти“, каза Борисов по време на разговор с предствител на младежкото ГЕРБ, който е специализант в болница „Пирогов“. Лидерът на ГЕРБ го попита дали все още проф. Асен Балтов е директор, или са го сменили.

Общинският съветник на София от ГЕРБ Димитър Вучев заяви пред Борисов, че спестяванията на домакинствата са над 90 млрд. и това говори, че хората имат големи спестявания, но не смеят да инвестират и да развиват бизнес, което означава, че трябва да бъдат стимулирани и да им се предостави благоприятна среда за това.

Борисов се обърна към Дончев и Митов и заяви, че тези младежи са бъдещите кандидати на ГЕРБ за общински съветници, за районни кметове, а от тях ще се избере и след време кандидатът на ГЕРБ за кмет на София.

„Още чакам да видя автобусите с двойни дъна от Костинброд. Не съм ги видял, едва ли някой ще ги види. Още чакам кетчърите, които още тогава се каза, че не може да записват. Сега пак ни обвиниха в същото“, заяви лидерът на ГЕРБ по сагата за подслушванията.

„След като освобождават шефа на ДАНС, сега да видим как, защо и къде“, продължи той.

Борисов попита с какво смяната на шефа на Митниците и на шефа на ДНСК ще има значение за честността на изборите. Той изтъкна, че в Митниците за шеф са върнали човек на Орешарски и попита какво налага тази смяна.

Единствената причина за смяната на шефовете, особено на ДАНС, е разкриването на шпионските мрежи на Русия.

Повече руски шпионин и мрежа няма да бъдат разкрити, помнете ми думата. Но това е причината да ги махнат. Да сменяш шефовете на служби, когато ти си само един служебен министър – това е реваншизъм. И се извинявам на тези момчета, които се бореха да запазят националната сигурност на страната. А къде работеха децата им на нашите опоненти“, попита бившият премиер.

Искам да се внедрите и нахално, брутално да разкриете кога и кого са подслушвали, обърна се Борисов към присъстващите в централата на ГЕРБ.

„При тези почтеност няма“, допълни Борисов.

Нарочно не беше направено правителство, за да може сега служебното да свърши мръсната работа на президента Радев. Но ние искаме да покажем как виждаме ГЕРБ следващите 10 г.“, каза лидерът на партията.

- реклама -