Борисов: Един приятел от Америка ми вика – в България управлява опозицията

Борисов: Един приятел от Америка ми вика – в България управлява опозицията. Експремиерът Бойко Борисов се среща с новоизбраната кметица на Нова Загора Галя Захариева.

Имаме ниска избирателна активност и една

от причините е машинното гласуване. В секциите с хартия имаме 50-60 на сто избирателна активност, а в секциите с машина има 20 на сто разлика.

По думите й и засиленото полицейско присъствие – намесата на бойко Рашков в изборите, също е повлияло на хората, каккто и текущата политическа ситуация в страната.

Въпреки всичко, резултатът е добър, ние се справихме сами със странните коалиции-противници. Резултатът, който ние направихме – 53.5 е по-висок от всички резултати взети заедно на БСП и ПП. Това показва, че хората в нова Загора

оценяват това, което ГЕРБ е направила

на национално и на регионално ниво. Хората смятат, че само ние сме хоата, които можем да правим добри неща, посочи Захариева.

Десислава Танева обяви, че са удовлетворени от справянето с предизвикателствата пред тях.

Тези избори доказаха, че ГЕРБ е единствената жива партия, партия, която има идеи и идеологии, заяви тя.

Противниците ни не знаят нищо. Те не знаят кой какъв е, събрали се комунисти и жълтопаветници. Но, целта не е да ги обидим, а да им покажем, че работата има своето значение, обяви Борисов.

Един бюджет, който беше рядко слаб,

където имаше пари, заложени само за пенсионерите, беше поправен и приет.

Да се върнем във времето, когато проф. Гечев, световен шампион по фалиране а банки, сега участва в преговорите за нов кабинет, припомни експремиерът.

Обади ми се един приятел от Америка и ми каза: Какво се оплакваш, та при вас опозицията управлява, посочи Борисов.

Ние направо прекроихме бюджета на Асен Василев, отсече той.

Тези сега любимци на медиите обещаха по 4 магистрали, по три моста, по пет тунела ли, три тунела ли – какви ли не измами. Къщичка за птички няма построена, една дупка на Тракия няма изкърпена, една велоалея няма изградена – година и половина пълен застой, а тир след тир по магистралите. Това ще влезе в историята как една инфраструктура издържа година

и половина без да се поддържа, отсече той.

Вчера се стигна до никаквата новина, че 1,2 млрд лв. ЕК са дали на други страни, вместо на нас. Щото на нас не ни трябват, иронизира Борисов.

ПИК TV: Борисов: Един приятел от Америка ми вика: В България управлява опозицията. Прекроихме бюджета на Асен Василев. А властта една къщичка за птички не е построила - НА ЖИВО

Но иначе всеки въпрос е как ще направят правителство. Ето какво стана – смях. Я да ги питам тези вериги бензиностанции, малки, средни и промотирането на тези 25 стотинки отстъпки, посочи той.

Вие разбрахте ли начина, по който ще се изплащат тези стотинки, попита Борисов.

Първо трябва да направя опашка и да питам на касата

дали изплащат 25 стотинки и ако не изплащат, трябва да търсим друга бензиностанция. Ами и ако там не изплащат? Те те вкарват в голямата бензиностанция, където изплащат. Ами ето ти монопол, те са се разбрали, възмути се Борисов. Събота е 9-и, една трета от месеца мина, но досега никой нищо не показа, допълни той.

Сега те искат да купят цели парламентарни групи и депутати.

Търсят депутати, които да се подчинят на принципите да не си слушат лидерите и избирателите, както и структурите – това няма никакво значение. А да подкрепите принципа Рашков на КПКОНПИ, това било съдебна реформа, 40 на сто инфлация, батерии за далавери, бензинът и нафтата ще минат 4 лв…и който имал такива принципи, трябвало да подкрепи Асен Василев и Петков. В момента, пред очите на медиите, се купуват и продават гласове, защото един депутат е носител на гласове, отсече той.

Цели десетки хиляди гласове.

И то купуването не е само с пари, олио, захар или банкети,

а с обещаване на постове, министерски и пр. Това също е корупция. Предай си партията и ще станеш министър, предай си избирателите – ще те направим шеф на ДАНС. Това се случва в момента. Честното е лятото, като си дойдат хората от почивки, да се направи един избор и както ни подреди народът. Тогава тези депутати могат спокойно да се явят като независими и народът да ги избере, това е честно, отсече Борисов.

При ГЕРБ нито токът, нито газът щяха да се вдигнат, нито да изпуснем инфлацията, заяви той.

- реклама -