Борисов, Нанков, Околовръстното, строителство

Борисов: Догодина започва ремонтът на Околовръстния път от бул. „Цар Борис III“ до АМ „Люлин“ – Видео

Премиерът Бойко Борисов инспектира новата отсечка от Околовръстният път на София.

Вчера министър-председателят обяви, че от 6 декември пускат движение по Южната дъга между „Младост“ и „Горубляне“.

Заедно с премиера е и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Борисов разговаря с работниците и ги поздрави по случай Никулден.

В понеделник се пускат тръжните процедури за пътя Русе – Велико Търново, съобщи Борисов.

„Тук може да се види разликата между това, което правим. Имаш 8 платна на тангентата и 2 на Околовръстното, кое е по-добре“, риторично попита Борисов.

„Радвам се, че се работи и в условията на пандемия, слагайте маски и се пазете. И да не забравяме – най-важно е качеството“, отсече той. Строителите пък му показаха модерна машина от най-ново поколение, с която се полага асфалта и уточниха, че с такива се работи и в Германия.

По време на обиколката премиерът коментира заяви, че е благодарен на българските лекари, че успяват да лекуват българите от болест, която е непозната и за която няма лекарства, но те успяват да изписват и по 2500 оздравели на ден.

Той изрази надежда, че епидемията скоро ще свърши и няма да има такъв натиск над лечебните заведения, а икономиката ще се стабилизира в световен план.

Премиерът коментира, че се очаква реконструкцията на трасето между ж. к. „Младост“ и АМ „Тракия“ да се завърши предсрочно въпреки пандемията, а през февруари следващата година да започне ремонтът на Околовръстния път от бул. „Цар Борис III“ до АМ „Люлин“.

Той обясни, че проектите са готови и е осигурено финансиране. „Ще затворим цялата дъга на Околовръстния път. Ще пуснем тази част и тогава ще отидем към „Люлин“, добави Борисов.

- реклама -