Борисов: До края на седмицата ще е готов моста на Хаджидимово, разрушен от река Места

Правителството ще помогне за възстановяването на моста на Хаджидимово, който беше разрушен от придошлите води на река Места. Това съобщи на място министър-председателят Бойко Борисов. Той и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков лично увериха гражданите, че в най-кратки срокове мостът ще бъде възстановен, след като водата се оттече. Очаква се това да стане до края на седмицата.

Той е в района на хаджидимовското село Блатска, за да огледа сериозните поражения от придошлата река Места. Вчера буйните води скъсаха дига и оттам водата подкопа пътя и срути моста.

Жителите на Блатска останаха без пряк път за общинския център и гр. Гоце Делчев. Има обиколен път, който удължава разстоянието с повече от 30 км в едната посока.

Борисов и Нанков направиха оглед и на дигата, която също има нужда от ремонт.

„Виждате колко е бърза водата. Дигата трябва спешно да бъде възстановена“, добави министър-председателят. Премиерът Борисов пое ангажимент да разговаря с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за възможностите да се помогне на Хаджидимово за изграждане на физкултурен салон към училището в града. По-рано днес правителството отпусна и 600 хил. лв. за ремонт и благоустрояване на централна улица „Климент Охридски“ в Хаджидимово. Премиерът Бойко Борисов се ангажира също да обсъди с министъра на младежта и спорта Красен Кралев начините да се помогне на село Блатска за възстановяването на стадиона, който беше залят от реката.

- реклама -