Борисов, управление, ГЕРБ,

Борисов: Длъжни сме заради нашите избиратели да предложим вариант за управление – Видео

Длъжни сме заради нашите избиратели да предложим вариант за управление.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание.

„Честита победа! Като гледам изказванията на нашите опоненти, всички искат да омаловажат безспорния успех, който всички вие постигнахте. За съжаление, колегите от „Патриотичния фронт“ се разединиха, иначе сега щяха със сигурност да са в парламента. Ние с чест и гордост можем да кажем, че сме си изпълнили всички ангажименти и обещания, които сме поемали през тази година“, каза още Бойко Борисов.

За това с нашия опит и експертиза сме длъжни заради нашите избиратели да предложим вариант за управление.

Виждам огромна безотговорност у другите партии.

И след като току що похарчихме 150 милиона за избори, изпитват желание за още нови избори.

Ние с удоволствие ще се явим на такива. Но какъв ще е ефекта?

Освен парите и времето, което ще изгубим, Европа все още е в пандемия.

В момента Европа работи по плановете за възстановяване след пандемията, самата тя не е отшумяла. Ние като парламентарна република ни трябва работещ парламент.

Да приемем тези, които искат нови избори, резултатите дори да са им с повече или по-малко проценти, защото не е сигурно как ще се развият. Как ще реагират хората, бизнеса и работещите, които в огромната си част гласуваха за нас ще видят тяхната безотговорност и страх. Защото е много удобно и лесно да критикуваш и намираш кусури. Ето сега анти ГЕРБ, анти СДС, анти Патриотичен фронт, имат възможността с много стабилно мнозинство, не им трябват много избори, имат възможност да съберат 200 гласа. Ако не го направят, това означава, че искат да хвърлят държавата в хаос и не са способни да управляват“, заяви Борисов.

Да приемем вариант нови избори – тогава хората, работещите хора и бизнесът, които в голямата си част гласуваха за нас, ще видят тяхната безотговорност и страх. Защото е много лесно да критикуваш и намираш кусури. Всички анти-ГЕРБ, анти-СДС имат възможност да огромно мнозинство в парламента. Ако не го направят това означава, че те искат да хвърлят държавата в хаос и това показва, че не са способни да управляват, каза Борисов.

Той призова лидерът на „Има такъв народ“, които излизат като втора политическа сила след вота в неделя да поеме своята отговорност.

Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Ние носихме отговорност до изборите, от тук нататък колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе и да си поеме отговорност, заяви Борисов.

Ние ще предложим, те няма да го изберат и ще дойде той наред. Най-колегиално го моля да почне да си правят състава на правителството. Това е много тежка, сложна задача и изисква определено време. Така че да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Ако толкова им е нужно за нещо съм готов да им дам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. Аз си обичам държавата, искам бизнесът да се чувства спокоен. Аз ясно съм казал – изкарвам си мандата, партията се представи прекрасно след толкова години управление. Партиите в опозиция се сринаха“, добави той.

Ако толкова няма решение – новите избори не са решение. Нали всички искахте мажоритарни избори и Велико народно събрание.

Ето ви решение – събира се това Народно събрание, гласуваме свикване на Велико народно събрание.

Нека президентът Радев да внесе негов проект за Конституция, решаваме всички проблеми и започваме на чисто.

Това са варианти, които политиците трябва да разгледат.

Много е лесно да протестираш.

Но трябва и някой да работи. Сега е техния ред.

Повтарям, че ние заради нашите избиратели сме длъжни, защото са ни поставили на първо място, да предложим вариант за кабинет. Надали ще стане от заявките, които чувам, но после тогава те да се съберат и да започнат да работят. За да направят хората сравнение и то ще стане само след няколко месеца – как работи ГЕРБ и как работят те.

Гледали сме го това при Орешарски и ще го гледаме в по-лош вариант. Нека съм лош пророк и нека е обратното. Може пък да се стегнат и да направят нещо добро. Желая им успех, защото за мен е важно България да има стабилно управление. В чий ръце, решава народът и на нас ни определи да сме първа политическа сила.

И ако погледнем отзад напред – ГЕРБ е най-малко нехаресваната партия – 70 и няколко процента не я харесват, но пък Мая Манолова 96% не я харесват. Христо Иванов – 90% не го харесват. Е, можеш ли с 96% неодобрение и негласували за теб, да кажеш, че ще си омбудсман в парламента?!

Не, хайде да управляват сега и да ги видим. Щом не харесвате ГЕРБ, СДС и Патриотичния фронт, управлявайте да видите как е, лесно ли е. Или направете ВНС, ГЕРБ тогава може и да изчезне. Хайде да го направим и да видим.  Нали всички искаха ВНС и мажоритарен вот. Ето това е прекрасен повод, вместо да се карат кой да е председател на парламента. Влизаме, приемаме на Румен Радев проекта за конституция и излизаме на избори, тогава има смисъл“, заяви в края премиерът Бойко Борисов .

- реклама -