Борисов чака да свърши ретроградният Меркурий, за да обяви кмета на София

Борисов чака да свърши ретроградният Меркурий, за да обяви кмета на София. Кандидатът за кмет на София на ГЕРБ ще стане ясен като свърши ретроградният Меркурий. Така със закачлива шега бившият премиер, а понастоящем депутат и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се пошегува с медиите преди да влезе в залата на Народното събрание.

Запитан кога ще свърши ретроградният Меркурий, Борисов отново отговори с шега- „тези дни“. Иначе бившият премиер поздрави всички учители и ученици за първия учебен ден – 15 септември.

 

Коментар за предстоящите местни избори направи и депутатът от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента. По думите му ДПС са на финалната права с имената на кандидатите за кметове.

Пеевски увери, че щом от партията са готови, имената ще бъдат обявени публично.

Депутатът влезе и по-голяма конкретика – другата седмица формацията на Мустафа Карaдайъ ще обяви всичките си кандидати за местните избори, които ще се проведат на 29 октомври.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ пък заяви, че всички градове в България са важни в момента, защото наистина има битка за странатa на предстоящите местни избори. Той обясни, че в рамките на коалицията не е имало разпределение и преговори за кандидатите за кметове.

По думите му целта пред обединението е да се видят кои са най-добрите кандидати за съответната позиция.

Парламентарната група на „Възраждане“ пък ще разчита на работещи хора за местните избори. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов пред журналисти в парламента.

„Крайно време е да имаме работохолици за кметове, а пък това, че трябва да бъдат честни и почтени няма смисъл да го коментираме“, завърши Костадинов краткото си изказване пред медиите и влезе в залата на Народното събрание.

Депутатите започнаха с декларации за първия учебен ден – 15 септември, а след това продължават с парламентарен контрол.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено