Борисов: Нека Слави Трифонов да обясни защо не може да управлява със 165 депутати- НА ЖИВО

Никой не оспорва световните титли по шах. Тук става въпрос за спорта, наречен управление и политика. Ще се радвам Слави Трифонов да отиде да си вземе мандат. Да обясни какво ще прави, кои министри ще сложи и защо не може със 165 депутати да управлява“. Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов във видео, публикувано в профила му във „Фейсбук“.

“ Ние им предложихме мажоритарния вот. Какво ще се случи следващите месеци, отново ще се дадат над 50 милиона за избори. Вместо тези пари да бъдат дадени на хората, ние ще търсим абсолютно мнозинство за някого“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Никой не ги кара да бягат – страхливец е този, който със 165 депутата казва, че не му достигат, коментира Борисов.

„Беше ми интересно да видя техните експерти и министри. Със Стефанова ще трябва да си говорим само за шах. Малко са специалистите, които могат да оспорват нейните знания в тази област, но тук става дума за друго“, каза премиерът в оставка.

 

Борисов поясни, че ГЕРБ винаги е управлявала в коалиция. „Никога не сме били абсолютно мнозинство. Не знак как българите считат, че е редно да се управлява с генерално пълномощно“, каза още той. И благодари за извинението на Тошко Йорданов към Росица Кирова от ГЕРБ.

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев изтъкна, че по плана за възстановяване са работили над 200 човека.

- реклама -