Борисов, ваксини, ЕС, компенсационен механизъм Лолова Борисов, Лео Варадкар,

Борисов: Благодаря на медиците, за които през последната година нямаше почивен ден

Поздравявам здравните работници за професионалния им празник.

Благодаря на лекарите, професионалистите по здравни грижи, санитарите, стоматолозите и фармацевтите, за които през последната година нямаше почивен ден.
Но с много човечност и професионализъм те се справиха. Скърбим за медиците, които загубиха битката с болестта. Бог да ги прости!
Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във фейсбук по повод професионалния празник на здравните работници.
Пандемията все още не е приключила, но с активното участие на всички, процесът на имунизация напредва и съм сигурен, че скоро ще успеем да се преборим с коронавируса. Осигурени са достатъчно предпазни средства, ваксини и лекарства. Работещите на първа линия получават допълнителни 1000 лева към заплатите си, пише Борисов.

Работата на медиците след края на пандемията няма да спре.

Затова работим и за подобряването на цялата здравна система. Модернизирахме спешната помощ с нови над 290 линейки. В цялата страна се ремонтират болници, поликлиники и здравни центрове. Създадохме Централизирана електронна система за закупуване на лекарствени продукти за нуждите на лечебните заведения. За улеснение на медицинския персонал и пациентите развихме и електронното здравеопазване.
Убеден съм, че и новото правителство ще продължи по същия начин да подпомага здравните работници. Още веднъж благодаря и честит празник, завършва Бойко Борисов.
- реклама -