Борисов Стоянка Мутафова

Борисов: Битката на тези избори не е с БСП, тя е в смесените райони между ГЕРБ и ДПС

„Ако има битка тя е в смесените райони между ГЕРБ и ДПС. Битката в София е свършила преди да е започнала.“, категоричен беше Борисов.

А никога не предопределям резултата, но само си представете ако Мая Манолова спечели – как ще работи, как ще си направи бюджета, как ще си реши проблемите, които ще има. БСП са като кукувици в момента – чудят се къде да снесат по едно яйчице. Може ли да си партия и да нямаш кандидат за кмет на София?

Ако Йорданка Фандъкова загуби изборите – загубата ще бъде на гърба на софиянци.

Борисов заяви, че не се меси в изборите в София. Фандъкова е получила свободата да избере листата си, екипа си, как да проведе кампанията. „Ние сме се месили на много места в страната и не винаги е било правилно. Този път не даваме пари за предизборна кампания, На евроизборите видях краха в очите на хората, „Апартаментгейт“ ни разби, тежко ни удари по репутацията. Толкова министри и зам.-министри и депутати отстраних, само и само хората да са уверят, че това е било случайно, а не стил. Победата на изборите показа, че хората одобряват този модел на действие.

Не трябва да се надценява нито моята рола в партията, нито тази на Цветанов. На една партия облика й не се гради от един човек. Цветанов изговори глупости, които не му правят чест. Не очаквах толкова бързо да излезе и да говори срещу колегите си.

Когато Христо Иванов беше правосъден министър направихме промени в закона, така че съдийската гилдия да си избира ръководството, и прокурорската своето. На предишните избори предпочитах Бойко Найденов да стане главен прокурор, защото сме работили повече с него. Цацаров го познавах само като съдия от Пловдив. Аз и сега работя с Гешев като заместник-главен прокурор. Ако се остави прокуратурата да не се превръща в арбитраж, всички партии това правят. Политическите партии трябва да оставят прокурорите да си изберат с кого да работят.

Пламен Георгиев работи добре. Казах на външният министър да го предупреди, че ако не оттегли жалбата си ще го отзова.

Нашите взаимоотношения са на работодател и консул. Много врагове си е създал в годините докато е конфискувал имущество в полза на държавата, когато е работил.

- реклама -