Борисов

Борисов: Безспорно е, че тези, които къртиха София и хвърлиха бомби, са провокатори – Видео

„Винаги съм казвал, че уважавам протестите на хората. Винаги, когато нещо са искали и предлагали от протести, ние сме ги приемали и изслушвани и сме им помагали. Но тези провокатори, които хвърляха бомби по полицаите и къртеха София, са нещо друго и сред тях безспорно има платени. Трябва да се прави разлика между едните и другите. Но сме се събрали на манастира и не искам да говоря за мафия“, заяви премиерът.

Това заяви премиерът Борисов, който е гост на Кърджали за водосвета и освещаването на новоизградените постройки на средновековния манастир „Св. Йоан Предтеча“.

Той беше посрещнат от миряни, митрополит Николай и археолога Николай Овчаров.

Борисов е придружен от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Борисов обясни, че с коментара си, че мафията се опитва да свали правителството не е имал предвид, че всички недоволстващи са част от нея.

„Безспорно е, че тези, които къртиха София и хвърлиха бомби, са провокатори. Нека да чуем как искат да управляват, а не да показват бесилки и ковчези“, посочи министър-председателят.

„Бих коментирал протестите, ако едната вечер говори този, който би бил социалният им министър, на другата вечер – финансовият, на третата – икономическият, да чуем как ще управляват, освен да искат бесилки и ковчези“, изтъкна още Борисов. На партиите, които искат да управляват, премиерът също напомни, че след няколко месеца предстоят избори и всеки би следвало да каже какво възнамерява да направи – за пандемията, за социалната, за икономическата и за другите сфери и откъде ще бъде осигурено финансиране за това. „Тогава ще им блеснат истинските физиономии. Те са били са във властта“, напомни Борисов.

„Всички, които са там от партиите, са провалени партийци“, каза Борисов, а по повод изслушването в ЕС, каза, че е имало и огромни критики срещу Румен Радев. „Едните говорят с ЕНП, другите със социалдемократите. За това в ада няма пазачи за българите, заяви Борисов

„Виждате и в БСП какво се случва днес – обвиняват се в лъжи и фалшификации на вътрешните им избори. Те ли ще организират честни избори“, отчете Борисов.

Той заяви, че винаги е искал най-строгите наказания за полицаите, които са превишавали правомощията си. „Да видят как в Германия, Франция и САЩ действа полицията. Разбирам, че искат да го изкарат полицейско насилие, но този път полицаите бяха насилени“, каза още той.

 

България е единствената държава, в която хем всичко работи, хем народа по нищо не усеща, че е в пандемия.

В Кърджали министър-председателят присъства на освещаването на новия манастирски комплекс „Свети Йоан Предтеча“, за чието изграждане правителството отпусна близо 2 милиона лева.

Възстановяването на манастира започва преди десет години, като с помощта на държавата комплексът вече е действащ духовен център.

„Това е един от начините за етническата толерантност. Строим и възстановяваме църкви и манастири, ремонтираме и джамии. Хората, които изповядват различни религии, се чувстват в собствената си държава еднакво уважени, заяви Борисов. Изтъквайки значението на етническата толерантност, министър-председателят отбеляза, че българските граждани могат да бъдат поздравени за успеха си в тази сфера.

 

- реклама -