Борисов: Без решение на обединените патриоти, не мога да поискам оставката на В. Симеонов

Без решение на Обединените патриоти, аз не мога да поискам оставката на Валери Симеонов. Това коментира премиерът Борисов от OAE, където е на посещение,  по повод създалото се напрежение около обидите на Симеонов към майките на деца с увреждания.

Ако поискам силово оставката на Валери Симеонов това ще счупи цялата конструкция, с подобен акт правителството ще падне. Така Борисов коментира ситуацията в страната пред журналисти в ОАE. Той обясни, че само по решение на коалицията на обединените патриоти може да има оставка на Симеонов, защото иначе би нарушил коалиционното споразумение.
“По-сложно е отколкото изглежда, но мое еднолично решение не би имало правна стойност. Разбирам, че между Волен Сидеров и Валери Симеонов има огромно напрежение, но те трябва да си решат вътрешно отношенията”, каза Борисов.
Той допълни, че от името на Симеонов не може да поеме ангажимент и вече е изразил възмущението си от казаните от него две думи, които са обидили майките с деца с увреждания.
“Какво искате да направя, да си подам аз оставката вместо Валери Симеонов и да хвърля страната в тежка катастрофа? Няма да стане! Затова стискам зъби и си върша работата и мисля, че си я върша добре като имаме предвид какви са показателите на страната и как ни приемат навън”, коментира премиера.

На въпрос на журналисти във връзка с искането на Волен Сидеров за конферентна връзка по темата коалиционен съвет, премиерът отговори, че има телефон и отговаря на всички.