Борисов: България, влизайки в Зеления пакт, ще изпадне в много тежка конкуренция- ВИДЕО

„В Европа миграцията е първи основен проблем. Аз затвърдих позицията си, че мирът и разбирателството, енергийните проекти – от една страна правят страните зависими, но в същото време се дава и възможност за работа с другите държави в региона. Така че трябва да се разграничат нещата за взаимоизгодните дейности“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в Мюнхен, ъдето е за 56-та поредна годишна конференция по сигурността.

„С икономически възможности на Запада, може да се направи така, че да има траен мир и да е взаимоизгодно и за Изтока.

България, влизайки в Зеления пакт като част от ЕС, ще изпадне в много тежка конкуренция. Имаме много сериозни теми, които да засегнем. „Блакански поток“ и интерконекторът с Гърция са стратегически важно за страната ни“, коментира той.

Премиерът призова да не бъде замесван в скандала със записите от разговора между президента и шефа на ВВС. Той упрекна БСП, че не познават закона, защото СРС разрешава съдът.

„Това, че някой се е омазал, хъкал, мъкал, изведнъж да ме замесва мен в тази работа!“, възмути се Борисов и изреди, че ДАНС, ДАР, МВР си работят по своите закони и съдът им дава разрешенията за използване на СРС.

„Аз не само че нямам достъп до СРС-та, не само че не ме питат, а и не е редно“, заяви Борисов пред журналисти в Мюнхен. И попита: „Къде има разрешено за президента?“

„Ако някой е цопнал някъде, това не е моя вина. Така че, съжалявам че такива глупости… Просто те се омазаха и искат да изхвърлят проблема си към мен“, каза премиерът.

„Когато партията на Радев мен ме подслушваше в тоалетната и ме записваха, аз не обвиних никого, аз стисках зъби. Сега какво общо имам аз, да не би аз да съм хъкал и мъкал?! Та Борисов го подслушвал! Как си го представяте – ще дойдат ДАНС и ще ми кажат – „ще подслушаме президента и аз ще им разреша. Абсурд!“, възкликна Бойко Борисов.

„Като разбрах, ми стана крайно неприятно. Защото това пречи на стабилността, когато има такива скандали, то не е хубаво за държавата“, коментира още за скандала министър-председателят. И каза по адрес на президентската двойка Румен Радев и Десислава Радева: „Това семейство трябва да седи колкото може по-дълго, за да разберат българите, че само личното, че само себелюбието е важно за тях. Нищо друго!“, заключи премиерът и се закле, че няма нищо общо и не иска да има с въпросния скандал.

- реклама -