Швейцария
Кадри: Министерски съвет

Борисов: България е добро място за бизнес

България е добро място за развиване на бизнес. Това увери премиерът Бойко Борисов председателя на Националния съвет на парламента на Конфедерация Швейцария Криста Марквалдер.

Марквалдер е на официално посещение у нас по покана на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Борисов и Марквалдер обсъдиха възможностите за задълбочаване на търговско-икономическото сътрудничество и привличането на нови инвестиции.

„Имаме много добро партньорство и не случайно Швейцария е на трето място сред чуждестранните инвеститори в България. Съществуват обаче още възможности”.

Борисов отбеляза, че страната ни е пример за правилно усвояване на средства от еврофондовете и е от държавите, в които, благодарение на кохезионната политика, хората усещат членството в Европейския съюз.

По думите му, Българо-швейцарската програма за сътрудничество, която е част от кохезионната политика, има голям принос за намаляване на социалните и икономическите различия между страната ни и останалите държави-членки.

Швейцария
Кадри: Министерски съвет

„Благодарение на предоставяните от Швейцария финансови средства – 76 милиона швейцарски франка, реализирахме редица проекти в приоритетни за нас области като сигурност и стабилност, участие на гражданското общество, социално включване на малцинства и уязвими групи, околна среда и инфраструктура, институционални партньорства, научни изследвания”, коментира Борисов.

Българският министър-председател оцени положително решението швейцарското правителство да премахне ограниченията на пазара на труда за български и румънски граждани от 1 юни. Борисов посочи, че то е напълно в духа на европейските ценности и правото на свободно движение.

- реклама -