борисов

Борисов: Бъдещето на всички държави от Западните Балкани е в ЕС

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Република Македония Георге Иванов, който е на посещение у нас за участие в Срещата на върха на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

По време на разговора Борисов изрази загриженост относно ситуацията в съседна Република Македония, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Като добър приятел на Република Македония, България държи на искрените отношения между двете държави, което означава открито да бъдат споделяни притесненията. Смятаме, че изходът от ситуацията може да дойде само чрез диалог между всички политически партии и осъществяване на необходимите реформи в интерес на всички граждани и спазване на постигнатите договорености”, заяви премиерът.

борисов

Борисов отново изрази подкрепата на страната ни за европейската и евроатлантическата интеграция на Македония.

„Убедени сме, че бъдещето на всички държави от Западните Балкани е в ЕС. Потвърждаваме готовността и желанието да обсъждаме и да оказваме експертна помощ на Република Македония по конкретни въпроси, свързани с нашия опит, за да се постигне съществен напредък по пътя на страната към членството й в ЕС и НАТО”, допълни Борисов.

Премиерът Борисов и президентът обсъдиха редица теми, сред които мигрантската криза, Близкия изток, интеграцията на Западните Балкани.

- реклама -