Борисов: Авионамс вече е държавна собственост

От днес авиоремонтният завод „Авионамс” в Граф Игнатиево вече е на 100% държавна собственост. Това обяви в базата премиерът Бойко Борисов. За уреждането на собствеността са платени 29 млн. лева, съобщи Борисов. И допълни, че отсега нататък българските и натовските хеликоптери ще могат да се ремонтират у нас, а не в Полша.
През 2008 г. „Авионамс“ без никаква логика е бил приватизиран на 65%, а през 2012 г. изцяло продаден, каза Борисов.

Демонстрация на спецчастите

Министър-председателят посети Специализирания учебен център „Црънча“, където наблюдава демонстрация на силите за специални операции. Заедно с Борисов бяха министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов.
Военнослужещите представиха бойни техники за противодействие на тероризма. По време на демонстрацията бяха изпълнени парашутни скокове от самолет C 27J “Спартан”.

Военнослужещите от Специалните сили демонстрираха каки се неутрализират терористи в транспортно средство и как се прочиства сграда, а също така – техники на ръкопашния бой, интуитивни стрелби с пистолет след преодоляване на препятствия и стрелби с картечен пистолет.

По време на демонстрацията бяха използвани вертолет „Кугар“ и самолет „Спартан“ от състава на Военновъздушните сили. На военните демонстрации присъстваха още заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, областният управител на област Пазарджик Гинче Караминова и представители на местната власт.

- реклама -