градина дете, сигнал, насилие, детска градина

Борисов: Ако заболеваемостта намалява, може още на 14-ти да отворим детските градини и яслите

„Над милиард и 100 милиона лева даде държавата чрез антикризисните мерки от март досега, за да подпомага малките, микро, средните и другите предприятия“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в производствена база за хранителни продукти в Цалапица, една от многото фирми у нас, възползвала се от помощта на държавата за запазване на заетостта чрез мярката 60/40 в пандемията от COVID-19.

Премиерът Борисов изтъкна, че най-добрата антикризисна мярка е на 21 декември отново да се отворят затворените обекти. „За да може дотогава нашите герои – медицинските работници, да лекуват. Всеки ден вече имаме по 2000-3000 оздравели българи“, подчерта министър-председателят. По думите му само по този начин хората отново могат да се връщат в производството и по работните си места.

„Ако заболеваемостта намалява, може още на 14-и да отворим детските градни и яслите, за да могат радителите да ходят на работа.“, каза Борисов.

„Няма икономическа логика, при която може без да се събира данък, без да се произвежда, държавата да плаща заплатите. Тя няма свои приходи. Затова решението е: или заедно в кризата, или фалит“, категоричен бе премиерът Бойко Борисов, който добави, че прилаганите мерки у нас за преодоляване на социалните и икономически последици от пандемията дават добри резултати.

Заедно с Борисов е и социалният министър Деница Сачева.

- реклама -