Борисов: Ако управлявахме ние, цената на тока нямаше да се вдигне

Ако управлявахме ние, цената на тока нямаше да се вдигне. Това заяви лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов на среща с ГЕРБ-жени.

„От всичко, което се случи вчера, мога да коментира заклинанията на партиите. Няма как ние да преработваме руски нефт. На бензиностанциите да купувате гориво по 3,50 лв. Да се реализират 300 млн. млв. печалба. Тази коалиция безпринципно се разпадна. Когато Слави Трифонов говореше ИТН срещу ГЕРБ, те бяха любимците. Ние не искаме да плащаме газ, четири път по-скъп. А и не отговарят какво става с танкера. Сложили си една маска „Борци срещу корупцията“. Било продоволствена криза. Ако беше ГЕРБ в управлението нямаше да им позволя да вдигнат цената на тока. Защото и миньорите, и АЕЦ-а са български. Защото, ако имате дете, трябва да му вържете на ръчичката 40 хил. лв. дълг“. Това каза Борисов.

„Нашите разделителни линии ще бъдат принципни. А не дали харесвам Христо Иванов. За нас гласуват най-много. По дейността на партиите ще ги познаем. Те вкараха бюджет без тригодишната рамкова прогноза. Усещат, че ще си ходят, и искат да оставят служебното правителство без пари. Кризата тепърва идва. ГЕРБ – тази партия е съградена от мен. Все едно къща от гола поляна. Разширяването на ЕС – убедени сме, че това трябва да се случи. И Украйна, и Молдова, и Северна Македония. Подписахме договор за добросъседство, който аплодираха от цял свят. За съжаление, вместо това да се надгради, ние отново се впуснахме да си литкаме със самолетчета. И вместо да хванат бика за рогата и сега в сряда да аплодираме разширяването, Петков подведе нашите евроатлантически партньори. И блокира процеса като го прехвърля на парламента. Той е в стрес и в ступор и се крие зад Народното събрание, защото не може да придвижи нищо, свързано със Северна Македония“, обясни той.

„Ние сме свършили всичко.

Всяка партия, която е готова за подписването на дългосрочен договор

за втечнен газ, ние сме й съюзник. Ние сме партия, в която еднакво добре се чувстват и християни, и мюсюлмани. Имаме всякак ориентирани хора в ГЕРБ. Посочването на Путин като агресор – всяка партия, която счита така, е наш съюзник. Аз се радвам на „Възраждане“. Защото в момента кой представлява проруските и левите хора? Русия за мен е агресор. Но това не значи, че не може да има протест. А завчера симпатизантите на Петков гонят и бият опонентите. Трябва да има истински политически спор“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той уточни, че правителството на ГЕРБ се справило най-добре с коронавируса.

- реклама -