Борисов: Ние не сме се събрали, защото се харасваме и обичаме, а за да свършим работа

Ние не сме се събрали, защото се харасваме и обичаме, а за да свършим работа, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента в първия ден на новия политически сезон.

Този нов сезон трябва да променяме Конституцията, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти преди началото на пленарното заседание.

„Трябва да приемаме КПКОНПИ, трябва да пуснем Плана за възстановяване, трябва да напреднем достатъчно по Шенген и еврозоната, и да приключим с тези теми“, посочи той.

„Смисълът да направим правителство беше само този“, коментира Борисов.

По думите му, ако някой има голям зор за кадрови назначения, да го прави.

„Назначенията никога не са били важни за нас“, отсече той.

Бойко Борисов настоя, че ГЕРБ имат и критики: „Ние не сме се събрали, защото се харесваме и обичаме, докато вървят 5-6 неща, за които сме се събрали, правителството ще върви заедно“.

Според него казусът с главния секретар е решен.

„Преди седмица казах, че все пак президентството е сериозна институция и надали ще си сложат проблем на главата. Не е редно едно правителство да не може да направи всичко, което счита за правилно с хора, на които вярва“, подчерта Борисов.

„ПП носи цялата отговорност. 10 зам.-министри имаме, един министър и вицепремиер от 18 или 19, да, ние подкрепяме важните неща, свързани с законодателството, по другите теми, Денков, вътрешният министър трябва да разговарят с президента и медиите, не ние“, коментира още лидерът на ГЕРБ

- реклама -