Бойко Борисов

Борисов: Ако докладът на Агенцията за държавен и финансов контрол е верен, много хора ще имат проблеми

Утре Борисов ще се срещне с фенове на ФК Левски

„Никъде в доклада на Агенцията за държавен и финансов контрол за разликите в неплащане на такси за стотици милиони не пише за ФК Левски.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание. „Аз съм болен левскар, но трябва ли, когато дойде този доклад, да го скрия?“, попита Борисов.

„Ако този доклад е верен много хора ще имат проблеми, ако не е верен – няма от какво да се безпокоят.“, заяви още Борисов.

Той уточни, че държавата си е изпълнила задълженията като е започнала проверки.

„За каква национализация и одържавяване става въпрос, ако е вярно това. Не са платени стотици милиони лева такса от различни дружества. Дали хора от Комисията по хазарта имат вина – ще покаже проверката. Изведнъж започват срещи с фенове, предупреждения… За какво? Че не съм скрил доклада ли? Никой на никого не взима фирмата. Тази дейност е лицензионна и ако някой не си е платил таксите – му се отнема лиценза, фирмата си е негова.“, каза Борисов.

„Или бизнес, през който са минали 3 милиарда, да не бъде проверяван или да не плаща данъци или такси?“, попита Борисов.

Ако се стигне до гласуване от мнозинството на промени в Зокона за хазарта, изрично трябва да бъде вписано, че не може да се отдава на концесия, да се преотдава и да влезе в забранителния списък за приватизация. Да е абсолютно сигурно, че освен държавата никой друг няма да се занимава с тази дейност.

Борисов неколкократно подчерта, че използването на думите национализация и одържавяване са дълбоко неверни.

 

- реклама -