Борисов

Борисов: Ахмед Доган отваря вратата за коалиция на патриотичните партии (ВИДЕО)

С посланието си Ахмед Доган отваря вратата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост. Това каза лидерът на ГЕРБ и водач на листата на партията в 16-ти МИР Пловдив град и в 25-ти МИР София град Бойко Борисов. На среща с ръководството на КТ „Подкрепа“ той коментира  обстановката в Турция и политическото полсание на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. По думите му трябва да има много голямо единство и сплотеност на нацията.

Първо, за всички е видно, че Турция като държава в момента с нейното управление не само в България, в цяла Европа се опитва да налага дневния ред, ако щете и особено да се държи един тон, който в никакъв случай не е тонът, който ние наричаме европейски“, каза той и даде пример с обвиненията от страна на Турция към Европа във фашизъм.

Борисов

Да се плаши Европа, в това отношение България би изпитала най-голям страх, с бежански потоци“, допълни Борисов и попита какво ще се прави като дойдат на оградата при границата десетки хиляди жени, деца и мъже.

Г-н Ахмед Доган го хваща това като реална опасност. Между редовете какво ни казва? Първо ДПС в мое лице, имам предвид г-н Доган, е патриотична формация, която ако стане такъв проблем, българските турци които са членове на ДПС ще застанат на позиция срещу подобна политика. И в това отношение ние сме също патриоти“, каза лидерът на ГЕРБ.

По думите му Ахмед Доган отваря врата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост, защото имат една база – запазването на България от подобна интервенция.

Не искам да си мисля, че това е намек към самите патриоти или към БСП само, но във всички случаи, когато се води спора между български мюсюлмани дали са от ДОСТ или ДПС винаги е по-различно от между християнин и мюсюлманин“, каза той и посочи, че ГЕРБ има друга практика и коментира, че десетки са се влели във формацията на ГЕРБ.

Ние докато управлявахме имайки предвид и отчитайки, че в същото време това е една 70-80 млн. държава с мощна икономика, с огромна армия, която е на нашата граница. Холандия е далече, Германия е далече“, коментира Борисов. Според него като съседи ние сме длъжни да намираме начини да поддържаме нормални отношения с Турция.

ГЕРБ не дава обещания, които не изпълнява

ГЕРБ е прогнозируема партия. Не дава обещания, които не изпълнява. Това, което днес трябва да се върши и се надявам да го прави служебното правителство, е тревогата по горивните инсталации. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата с президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

Борисов

Борисов каза, че досега е отстоявал заедно с полския премиер, това, че след големите инвестиции, които са направени, ще се удължи животът на тези централи. Идеята е да работят те колкото се може по дълго време.

Обменихме мнение за образованието, социалното осигуряване, пенсионното дело, проблемът с хората с увреждания и по-специално отпускането на инвалидни пенсии, проблемите на енергетиката. Това заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

Синдикатите са обсъдили и промяната в европейските изисквания към нивата на замърсяване на големите горивни инсталации. Говорихме за проблемите в здравеопазването. Проблемът с доходите остана малко встрани, защото очакваме да добие развитие след като минат изборите, защото считаме, че предизборната кампания не е време да се поставя този въпрос.

 

glasove-6

- реклама -