Борисов: 35,3% по-скъп газ, 110 милиона ще е разликата в цената (Видео)

Борисов: 35,3% по-скъп газ, 110 милиона ще е разликата в цената. Товва стана ясно на извънреден брифинг за цената на газа, даден от бившия премиер Бойко Борисов и членове на партията ГЕРБ.

Борисов критикува управляващите за позициите им за газа, че участват в различни предавания, в които правят различни коментари. И цитира подробно изказвания на премиера и на някои от министрите и от коалиционните партньори, оборвайки думите на всеки от тях.

Остри критики отнесе и министърът на енергетиката Александър Николов, когото Борисов определи като „паднал от Луната“.

„Този човек все едно е паднал от Луната, а е енергиен министър. Абе човек, ти трябва сега да говориш за газа в Черно море, за проучванията за шистовия газ, за находищата – проучвания, които сме платили“. Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

Той направи пълен преглед на вчерашното интервю на Александър Николов пред БТВ.

„Всеки ден затъват все по-дълбоко и по-дълбоко с изказванията си. Германия и Франция могат да си плащат сами руския газ, но ние не можем? Защото сме по-богатите ли? Те си играят със съдбата на народа“, заяви Борисов.

ГЕРБ изчисляват, че въпреки твърденията на властта, препродадения руски газ ще ни дойде с около 35% по-скъп.

„Изпразниха „Чирен“ и го оставиха на 17%, но с едни 7-8 процента си играят с цената – показват евтината му цена, вкарват в микса това, което е да дъното на Чирен, а във фактурите ви ще идва скъпия газ. Затова не си напълниха хранилището като Европа“, каза Бойко Борисов.

Той отново заговори за комисионни, отиващи директно в офшорни сметки. „Затова питате – всяка седмица теглят заем, къде отиват парите? Ето там – плащат схемата. Това са мислители, които в схемите нямат равни. В България такива не сме имали“, твърди бившият премиер.

 

- реклама -