Борисов: 19 милиона на ден струваше това шоу в парламента. Щяхме да фалираме

Премиерът в оставка коментира политическата обстановка у нас във видео във Фейсбук.

„Парламентът беше закрит. Надявам се, че президента не се гордее с продукта, който създава 1 година. Тези избори, които минаха бяха 150 млн. – за машини, за ваксиниране. По 19 млн. лева на ден струва това шоу на парламента. С това шоу щяхме да фалираме. Сега наново ще похарчим 100 млн. и след няколко месеца още толкова за президентските избори. Парламентът направи 2 неща за месец и половина, чудесна работа свършиха, благодаря им. Това шоу струва много пари“, каза Борисов.

„ Когато Европа и света броят центовете и се чудят как социално слабите, отхвърлените и закъсалите да бъдат компенсирани, ние харчим стотици милиони за шоу”, смята Борисов.

Министър-председателят в оставка отчете, че вчера в страната е поставен рекорд по извършени имунизации срещу коронавирус. Данните в Единния информационен портал сочат, че ваксинираните в петък са 38 117.

Борисов отново коментира бройките ваксини, които се очаква да пристигнат в страната, като обясни че с тях „зелените коридори” могат да работят „на макс”.

„Тези, които говореха за чипиране – всички лъжи една по една заминават в коша. Остава само направеното”, уточни той.

- реклама -