Борисов

Борисов: 16-те милиарда от заема стоят недокоснати

В програмата на ГЕРБ няма нито една незащитена цифра

„Средната работна заплата, минималната заплата, пенсиите, бонусите за Коледа и Великден, всичко това са реални цифри“, заяви Бойко Борисов при откриването на Национална политическа академия на Жени – ГЕРБ в Стара загора.

По думите му останалите партии са „напълнили торбите си с обещанията“, докато неговата партии обещавала само реални и изпълними неща.

Парите за дълга не са пипани

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че 16-те милирда лева, които правителството му изтегли като държавен заем през 2015-та не са похарчени и стоят във фискалния резерв. „Една от опорните точки на опонентите ни е, че ГЕРБ е взел дълг. Ние го взехме, когато парите бяха евтини, за гръб, за да издържим стрес – тестовете. Парите стоят непипнати.“ 

Борисов подчерта,че ако не са били разплащанията към американските централи и руската страна за АЕЦ „Белене“, във фискалния резерв в момента е щяло да има 17 милиарда лева.

5330726

Борисов критикува служебното правителство, че е недопустимо загиналата жена в тунела “Ечемишка” да се използва като опорна точка за атака срещу ГЕРБ.

„Взеха от единия тунел лампите и ги сложиха на друг и се правят, че ГЕРБ нищо не са свършили“, ядоса се експремиера. И напомни на медиите да не забравят как ги е „водил от мост на мост, от тунел на тунел и от виадукт на виадукт“ за да се откриват нови и ремонтирани съоръжения.

Новите областни управители са на БСП и ДПС

5330730Бойко Борисов обясни, че обвинява служебния премиер Огнян Герджиков, защото знае, че БСП го карат да действа по този начин. “Това е тактиката на БСП – да излъжат хората, да вземат мандата и да докарат Орешарски. Да излъжат, че са спечелили президентските избори и да докарат Герджиков. Нямам против – но да не лъжат за областните управители. След като спечелят изборите да ги сменят всичките. Така е правилно”, заяви той.

Лидерът на ГЕРБ напомни, че има направена задълбочена проверка на приватизацията и сигналът е в прокуратурата. “Щом искат да си правим ревизии – добре. Икономическият кръг, кръгът “НДСВ” – още са ми в главата. Един милион души посрещнаха царя преди години, а сега НДСВ нямат нито един общински съветник. Защо днес няма партия НДСВ, след като има толкова голямо одобрение? Коя сила ги докара тях и ги върна? Кой върна всички тези хора през военните? Заиграват се с игра, която най я мога. Но аз все още вярвам, че съединението прави силата”, посочи Бойко Борисов.

- реклама -