Борислав Сандов: ДБ ще получи 3 министерски поста

Коалицията „Демократична България“ ще получи три министерски поста в новото управление. Това потвърди в „Денят започва“ Борислав Сандов, депутат от ДБ и съпредседател на „Зелено движение“.

Това ще бъдат Министерство на околната среда и водите, Министерство на правосъдието и министерство, свързано с дигитализацията. За другите два поста кандидати вероятно ще бъдат Надежда Йорданова и Божидар Божанов, каза Сандов.

Допълни, че министърът на околната среда и водите, според коалиционното споразумение, ще бъде и вицепремиер по устойчивото развитие, климатичните политики, зелената трансформация.
На въпрос дали той ще бъде новият министър на околната среда и водите Сандов каза, че предстои „Зелено движение’ да направи своята официална номинация тази вечер или утре, но не изключи вероятността той да заеме поста.

По отношение на коалиционното споразумение Сандов каза, че се намират във финалната част, като се изчиства съставът. Обсъждат се варианти, които са били дебатирани, но сериозни промени не се очакват, допълни Сандов.

- реклама -