Борислав Сандов, ДБ: Няма да подкрепим проектокабинета на ИТН

Късно снощи Националният съвет на „Зелено движение“, което е част от коалицията „Демократична България“, е взел решение неговите народни представители да не подкрепят предложения състав и структура на министерски съвет от партия „Има такъв народ“ в 46-то НС.

Четиримата депутати от „Зелено движение“ единодушно са гласували това решение. Новината потвърди съпредседателят на „Демократична България“ и „Зелено движение“ Борислав Сандов пред БНР.

Мотивите за това решение ще бъдат обявени по-късно.

Вчера президентът Румен Радев подписа указ, с който предлага на Народното събрание да избере нормирания за премиер от ИТН Пламен Николов.

Очаква се парламентът да гласува предложения проектокабинет идната седмица. Министерствата са 17 плюс министър без портфейл. Иво Атанасов е предложен за министър на правосъдието, вместо Момчил Иванов, чиято номинация беше оттеглена. Вицепремиери в проектокабинета са Петър Илиев (предложен за вътрешен министър) и Ради Найденов (външен министър).

„Ясно е, че ние очакваме подкрепата на ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“, и от БСП. С тях сме водили само разговори, така че очакваме от тях подкрепа. Ако те искат нови избори, просто няма да подкрепят кабинета, това е демокрацията“, заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов вчера.

Източник: БНР

- реклама -