Борис Джонсън: Това е моментът, в който Камарата на общините може да постигне споразумение за Брекзит

Британският премиер Борис Джонсън откри извънредната съботна сесия на Камарата на общините с благодарност към депутатите, които се събират през уикенда за пръв път от 1982 година, съобщава Би Би Си.

„Това е моментът, в който Камарата на общините може да постигне споразумение за Брекзит“, категоричен беше още в началото на речта си Джонсън. „Сега е времето да продължим напред и да изградим нови отношения с Европа“, заяви той.

По думите му неговата сделка за Брекзит ще позволи „един нов път напред“, който ще даде възможност на Обединеното кралство да напусне ЕС, докато запази „близки връзки на приятелство и сътрудничество с Брюксел.“

Според Джонсън европейските лидери са били доста гъвкави при предоговарянето на условията. „Брекзит ще позволи на Великобритания да си върне контрола и да облагодетелства цялата страна, включително Северна Ирландия‘, заяви премиера.

Той беше категоричен, че новата сделка уважава чувствителния въпрос за ирландската граница и новото митническо споразумение осигурява безпрепятствен достъп на стоки от Северна Ирландия до останалата част на Обединеното кралство.

- реклама -