Борис Джонсън книга автографи скандал лейбъристи Форин офис

Борис Джонсън ще остане външен министър след изборите във Великобритания

Борис Джонсън ще запази поста на министър на външните работи на Великобритания след парламентарните избори на 8 юни, съобщи в. „Дейли Телеграф“.

Според източник на изданието, екипът на премиера Тереза Мей е уверил Джонсън, че „той е на сигурно място при всякакви конфигурации“, които могат да възникнат в кабинета след предстоящия вот.

След като министър-председателят обяви предсрочните избори през април, Джонсън временно престана да се появява в новините. Това от своя страна наложи спекулации в медиите, че бъдещата му политическа кариера изглежда несигурна. Въпреки това, миналата седмица външният министър отново се появи на телевизионните екрани. Той коментира различни събития, свързани с предизборната кампания на Консервативната партия.

През последните дни във Великобритания набират инерция слуховете за радикални рокади в кабинета. Както съобщи в петък „Таймс“, позовавайки се на източници от управляващата Консервативна партия, за поста на Джонсън може да претендира Дейвид Дейвис. Той отговаря за въпросите на „Брекзит“.

От друга страна, „Дейли Телеграф“ не изключи, че главата на вътрешното министерство Амбър Ръд може да замени Филип Хамънд във финансовото министерство, ако торите спечелят абсолютно мнозинство в Камарата на общините.

- реклама -