Борис Джонсън се тества за COVID-19, остава под карантина

Борис Джонсън е направил нов тест за COVID-19. Той е показал отрицателен резултат, но британският премиер ще остане под карантина съгласно правителствените изисквания. Това съобщи негов говорител, цитиран от Ройтерс.

Вчера му беше направен тест и той беше отрицателен, но съгласно правилата за самоизолация, премиерът ще остане под карантина, каза пред репортери говорителят му. Това се наложи след като се оказа, че премиерът прекарал около 35 минути с депутат от Консервативната партия, който е с COVID-19.

Борис Джонсън каза пред свои министри днес, че никак не е сигурен, че ще бъде постигнато търговско споразумение с Европейския съюз, а остава съвсем малко време. 

„Министър-председателят заяви, че позицията му е непроменена: Обединеното кралство е склонно да осигури сделка с ЕС, но не и с цената на основните ни принципи за нашия суверенитет и за контрола върху нашите закони, граници, пари, както и върху риболова ни“, каза неговият говорител.

Джонсън е отбелязал, че важни въпроси остават нерешени и че британската страна работи упорито за намиране на решения, които съблюдават изцяло суверенитета на Великобритания, но далеч не е сигурно, че ще бъде постигнато споразумение, а времето за това изтича.

- реклама -