Борис Джонсън, Путин, невротоксин, Скрипал

Борис Джонсън призова: Пуснете децата си на училище

Британският премиер Борис Джонсън призова своите сънародници да върнат децата си на училище от другия месец след края на лятната ваканция. Джонсън смята нормализирането на учебния процес за ключова стъпка към възстановяването на страната и нейната икономика от предизвиканата от новия коронавирус криза.

Британският премиер отправи своя призив, след като негови медицински съветници предупредиха през уикенда, че за учениците е по-рисковано да имат пропуски в образованието си, отколкото да се заразят с коронавируса.

„Рискът от заразяване с в училище е много малък и е далеч по-вредно за развитието на децата и за тяхното здраве и благополучие да продължат да не ходят на училище“, увери Джонсън в изявление. Той призова британците да върнат децата си в клас, „за да учат и да бъдат със своите приятели“.

„Нищо няма да има по-голям ефект върху шансовете на нашите деца в живота от това да се върнат на училище“, подчерта британският премиер.

Училищата във Великобритания затвориха през март, изключение беше направено само за децата на работещите в ключови сектори, и отвориха отново през юни за малък брой ученици.

Според проучване на общественото мнение, резултатите от което бяха публикувани в началото на месеца, 57 % от британците смятат, че децата трябва да се върнат в клас от септември, а на обратното мнение са само 25 на сто от техните сънародници.

 

- реклама -