Борис Джонсън
Борис Джонсън

Борис Джонсън няма да се извинява на световни политици

Британският външен министър Борис Джонсън не възнамерява да се извинява за острите думи по адрес на едни или други световни политици. Според първия дипломат те са били извадени от контекста.

„Можем да изгубим много време в търсене на това, което съм написал в последните 30 години … всичко това, по мое мнение, е извадено от контекста“, заяви министърът. Така той отговори на въпроса на журналисти дали ще се извини за грубите си коментари, които е направил по отношение на световни лидери.

Кой с какво обиди Джонсън

През април тази година Джонсън разкритикува президента Барак Обама за предложението Великобритания да остане в ЕС.  И безцелемонно го описа като „половин кениец“, който „е наследил враждебността към Британската империя.“

През 2007 г. той описа кандидат за президент на САЩ от демократите Хилъри Клинтън като „садистична медицинска сестра.

„Тя е с боядисана руса коса, нацупени устни и стоманен поглед, като садистична медицинска сестра в болница за душевно болни“. Тези думи на Борис Джонсън цитира  „Индипендънт“.

Миналата година Джонсън каза: „единствената причина да не отида в някои райони на Ню Йорк, е рискът да срещна Доналд Тръмп.

Бившият кмет на Лондон, а сега първи дипломат на Великобритания не подмина и турския президент Тайип Ердоган. През май той спечели конкурс на британското издание „Спектейтър“ за най-обидно стихотворение по адрес на Ердоган.

Джонсън, получи награда от 1000 паунда за стихчето, в което твърди, че турският президент е правил секс с коза.

- реклама -