Борис Джонсън: Хотелиерската индустрия може да отвори от юли, а училищата на 1 юни- ВИДЕО

Борис Джонсън с обръщение към британците.

Той оповести план за отслабване на ограничителните мерките за борба с коронавируса. Той заяви, че най песимистичните прогнози са били Великобритания да загуби по време на пандемията над половин милион души.

Той заяви, че „скоро ще дойде време … да се наложи карантина на хората, идващи в тази страна по въздух“.

Премиерът каза, че хотелиерската индустрия може да отвори от юли: „Най-рано от юли – при спазване на всички тези условия и допълнителни съвети от специалистите; ако и само ако данните за заразените го подкрепят, ще се надяваме да отворим поне част от индустрията на хотелиерството и други обществени места, при условие че те са безопасни и спазват мерките за социално дистанциране. „

Училищата ще отворят най-рано на 1 юни , като първоначално в училище ще се върнат децата до 6-годишна възраст.

Следващата стъпка от сряда ще бъде „насърчаване на хората да правят повече и дори неограничени количества упражнения на открито“.

Джонсън заяви: „Можете да седнете на слънце в близкия парк, можете да шофирате до други дестинации, дори можете да спортувате, но само с членове на вашето домакинство“.

Той отново предупреди хората че „трябва да се подчиняват на правилата за социално дистанциране“ и за да ги приложат, глобите, които полицията може да налага, ще бъдат увеличени.

- реклама -