сн. БГНЕС

Борис Джонсън: 75 г. след края на Втората световна война, днес отново водим борба

„Ние днес отново сме изправени пред ново предизвикателство и водим нова борба – този път срещу коронавируса. Заради това в тези дни на изпитания е необходимо да покажем същото национално единство, каквото са демонстрирали и нашите предци“, е заявил той.

сн. БГНЕС

Това заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън, съобщи БиБиСи. Той е произнесъл реч по повод 75 години от края на Втората световна война, отбелязван в Западна Европа на 8 май.

„Днес не можем да отбележим тази дата с паради и празненства по улиците, както правихме преди. Нека обаче всички ние, родени след 1945 година, да почетем паметта на хората, които спечелиха Втората световна война“, е посочил още стопанинът на Даунинг стрийт 10.

сн. БГНЕС

Заради разпространението на заразата годишнината днес е била отбелязана само с демонстрационни полети на подразделения на Кралските военновъздушни сили над Лондон.

Самият Борис Джонсън изпита лично битката с новия вирус. За щастие той победи болестта под грижите на медици в болница – точно навреме за раждането на сина си. 

- реклама -