сн. Фейсбук

Борис Бонев: Оставката на Методи Лалов отслабва опозицията в СОС

Независимият общински съветник Борис Бонев коментира на оставката на Методи Лалов като председател на групата на ДБ в Столичния общински съвет. Ето какво написа Бонев във Фейсбук:
„Общинският съветник Методи Лалов подаде оставка от позицията председател на групата на ДБ в СОС. Той беше и водач на листата на съветници на коалицията в София. Не смятам, че неразбирателството в групата на ДБ е добра новина за София. То отслабва силата на опозицията и, за съжаление, дава повод на ГЕРБ да разпространяват фалшивата тезата, че само те могат да управляват София.
👎Скромното ми мнение е, че колегата Лалов допусна поредица от ненужни грешки. Той загуби време и енергия в агресивни и безпочвени атаки срещу съмишленици, при все че управлението на Фандъкова е това, което прави грешка след грешка, усвоявайки милиарди в процеса. Това доведе до прекъсване на диалога, като бяха пропуснати редица възможности за съвместни действия с много по-голям ефект за нашия град.
✅Смятам въпроса за кадрите за ключов – на София са ѝ нужни лица с доказани действия за подобряване на живота в града и многогодишен фокус, за да я изведем от блатото на ГЕРБ. София и СОС не трябва да бъдат просто трамплин за политическото и кариерно израстване. Всички сме длъжни да извлечем поуки и да сме много по-отговорни на следващите избори в София. Дължим го на софиянци, които нямат време за и толеранс към грешки, непостоянство и политиканстване, а очакват конкретни, бързи и качествени решения за огромните проблеми. И само #заедно можем да отговорим на това очакване.
На София ѝ е нужно обединение на усилията, идеите и мозъците, а моделът може да бъде променен само чрез широк фронт, обединен около способни и доказали се хора, екип от експерти и ясна програма и ангажименти. 💜

 

- реклама -