Борис Бекер бенкрут дело дипломатически паспорт

Борис Бекер се спасява от съдебно дело за банкрут с фалшив дипломатически паспорт

Тенис легендата Борис Бекер има меко казано неприятности.

В него се усъмниха, че използва фалшив дипломатически паспорт, за да се спаси от съдебните проблеми, свързани с процедурата му по обявяване в несъстоятелност във Великобритания.

Борис Бекер се сдоби с дипломатически имунитет.

Има съмнения обаче, че дипломатическият му паспорт е фалшив.

Това съобщава Дойче Веле.

Истината е, че съдебната сага щеше да приключи съвсем скоро: на 21 юни процедурата по обявяване в несъстоятелност срещу Борис Бекер, която се води във Великобритания, трябваше да бъде финализирана, с което дълговете на бившата тенис звезда щяха да бъдат опростени.

Ликвидаторът Марк Форд обаче подаде молба за удължаване на процедурата и се оплака от недостатъчната готовност на Бекер да сътрудничи. Британски съд междувременно одобри молбата. А това означава, че юридическите спорове около тенисиста не са приключили.

Преди няколко дни обаче адвокатите на Борис Бекер представиха изненадващо негов дипломатически паспорт. Той осигурява имунитет на Бекер и го предпазва от по-нататъшни съдебни процедури. Сега обаче около този документ се разплита истинска криминална история.

Борис Бекер твърди, че е бил назначен за аташе на ЕС в Централноафриканската Република (ЦАР) по въпросите на спорта, културата и хуманитарните въпроси.

Това потвърждава и посланикът на ЦАР в ЕС Даниел Емери Деде.

„Потвърждавам, че Борис Бекер притежава дипломатически паспорт на ЦАР. Потвърждавам също, че той работи за своя сметка. Ние нямаме пари, за да му плащаме. Той е аташе в посолството в Белгия, за да помогне на ЦАР да се възстанови от кризата след гражданската война“, заяви Даниел Емери Деде.

Външният министър на Централноафриканската Република Чарлз-Армел Дубане обаче категорично опровергава това изявление. „Не съм подписвал какъвто и да било документ, който да позволява на Борис Бекер да се нарича централноафрикански дипломат, въпреки че при посещението ни в Брюксел му беше обещано да бъде назначен за аташе. До този момент не съм подписвал никакъв подобен документ, издаден от президента на ЦАР или пък от външното министерство, което ръководя“, заяви Дубане.

Интересен детайл обаче е, че под вероятния дипломатически паспорт на Борис Бекер, копие от който е на разположение на Дойче Веле, стои подписът на същия този външен министър Дубане. Той обаче отрича да е издавал дипломатически паспорт на Борис Бекер и настоява да види документа, за да потвърди неговата автентичност или пък да я отхвърли.

От 11 юни тече разпродажба на трофеите на Бекер, получени по време на невероятната му кариера като тенесист.

 

Аукционът продължава до 28 юни.

- реклама -