Боримиров: Страничните рефери повлияха на дербито

Спортният директор на Левски Даниел Боримиров даде интервю пред медиите след днешната пресконференция по повод международния турнир Лукойл Шампионска лига за деца. „Сините“ ще бъдат домакини на финалите на надпреварата. Шефът на 26-кратните шампиони на България говори и за дербито с Лудогорец, което завърши при резултат 0:0. Основната тема обаче бяха съдийските решения на Никола Попов и асистентите му.

Пресконференция за предстоящият турнир „Лукойл Шампионска лига за деца“ на Герена

“Не мога да кажа само за главния съдия, защото те бяха петима съдии. Но да – някои от съдиите повлияха на мача. За мен умишлена игра с ръка на Анисе, после се стигна до влизанията. Върхът на черешката бяха последователните удари на Натанаел в лицето на Вутов. Виждаме, че страничните съдии изиграха важната роля“, започна Боримиров.

“Не мога да кажа дали са умишлени грешките. На този въпрос могат да отговорят хората, които се занимават с тяхното обучение. Преди всяко едно първенство покриват резултати. Прави ми впечатление, че много поредни съдийски грешки влияят на резултата в ущърб на Левски“, коментира още той.

Пресконференция за предстоящият турнир „Лукойл Шампионска лига за деца“ на Герена

“В пореден мач не допуснахме гол, което красноречиво говори, че нашият отбор израства. Ако не всеки мач, в големите дербита искаме да пълним стадиона. Ние затова играем футбол, за да радваме привържениците, а те да ни се отблагодаряват с присъствието си на стадиона. Сега е важно първенството да се нормализира и да върнем хората по стадионите. По този начин с тези отсъждания гоним хората и всеки казва – какво да ходя на стадиона, като знам този мач как ще завърши. Реферите трябва да разберат, че не трябва да са главни действащи лица, а това да са футболистите“, завърши Даниел Боримиров.

- реклама -