Даниел Боримиров

Боримиров: Искам да удължа договорите на треньорския щаб с още 2 години

Новият спортен директор на Левски Даниел Бориморов иска да удължи договора на треньора Елин Топузаков целия му щаб с още две години. Целта е в клуба да се работи спокойно и без напрежение.

Елин е вече 4-5 години помощник-треньор. Дойде моментът да му се даде възможност да поеме кормилото, да води Левски към върхове, към победи. С играта си и поведението си да трябва върнем всички наши фенове на терена. Искаме да променим клуба към по-добро. Не само да разчитаме на пари да дойдат отнякъде. Ние трябва да покажем на спонсорите, че Левски е голям, когато феновете са на трибуните”, каза Боримиров. В момента Топузаков е назначен до края на сезона.

Боримиров смята, че Левски трябва да е изграден от 2/3 български играчи и само 1/3 чужденци.

Искам Левски да заприлича на този Левски, който го помним от 2005/06 година, и преди това от 90-те и 80-те години. 2/3 да е изграден от българи, юноши най-вече на клуба, и 1/3 чужденци, но каквито бяха Бардон, Лусио Вагнер, Ричи, Дарко Тасевски, да не ги изброявам всички”, заяви Боримиров пред „Дарик”.

Новият спортен директор на „сините“ се цели и в създаването на дублиращ отбор, който да играе във Втора лига по примера на ЦСКА и Лудогорец.

Селекция

Той разкри и дали ще бъдат привлечени нови футболисти през зимата. „Работи се, но няма да взимаме задължително само за да вземем някого. Когато набележим даден футболисти, ще бъде наблюдаван 2-3 срещи и тогава ще се взима окончателно решение. Имаме идея на кои да се удължат договорите. Който заслужава и показва, че иска да се развива, винаги е добре дошъл в Левски и ще му се подаде ръка”, коментира Боримиров.

- реклама -