Борба за живот: Веселин е с диагноза рак на стомаха

Борба за живот: Веселин е с диагноза рак на стомаха. Веселин е едва на 33 години, а да чуе диагнозата „стомашен аденокарцином“ в напреднал стадий на такава възраст е почти медицинско чудо. Твърде млад е както за срещата си с рака,

така и за да се откаже от мечтите си.

Това е история за уроците, които животът ни поднася – макар и да не сме готови за това. Зов за помощ доведе до вълна от съпричастност: обичана от поколения деца учителка с болка разказа за борбата на своя син с най-тежката диагноза.

Заради размера и метастазите туморът на Веселин Паламарков не подлежи на операция, а след като терапиите у нас не дават голям резултат – помощ търсят и зад граница. Но там лечението, както в много случаи, е непосилно за пациентите. Майката на Веселин е учителка, а нейни ученици

организират благотворителен базар.

„Правим този базар, защото трябва да съберем пари за госпожа Паламаркова, да се оправи синът ѝ. Продаваме мартенички, картички“, казаха ученици. Госпожа Палмаркова е класен ръководител на II А клас, а децата събират средства за сина на любимата си учителка – Веселин, диагностициран с рак на стомаха.

„Беше започнато адекватно лечение тук

в България, но на този етап няма очакваните резултати. Все още не е ясна сумата, защото предстоят много изследвания и разбира се само лекарите могат да кажат какво точно ще бъде неговото лечение“, каза началният учител Миглена Манчева. Така учители, родители и ученици от 119-то СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ организират благотворителен базар.

„Толкова много хора са с нас – това ми дава толкова много сила Вярвам, наистина вярвам, и продължаваме“, споделя майка му Емилия. Не спира да държи ръката на сина си. Г-жа Паламаркова, както сме ви я показвали – учителката,

на която родители предават с доверие

децата си, за да прекрачат смело прага на 119-о училище за първи път. И там да се подготвят за живота. А днес децата са нейната подкрепа. Редом с най-малките застават и техните учители, които в най-трудния миг за семейство Паламаркови, дават още един урок на децата: урок по човечност.

Според майката и 1% да е надеждата –

заради всички тези хора, които са подкрепят каузата на сина ѝ – човек винаги трябва да продължи. А Веселин не спира да вярва в доброто и, че мечтите му ще се сбъднат:

„Човек никога не знае какво ще му се случи и не допуска, че точно на него ще се случи да се разболее. Не допуска, че животът му за един кратък миг ще се промени и ще се бори със сериозно заболяване. Аз съм само на 33 години и много харесвам работата, която наскоро започнах. Като всеки човек имам планове за свое семейство.

През лятото получих болки в гърба

и подуване в стомаха, но лекарите не констатираха проблем. Дори си купих два масажора, но болките не спряха и се принудих отново да отида на лекар – личната лекарка забеляза ниския ми хемоглобин и спешно ме приеха в болница. Там научих, че имам аденокарцином в стомаха, неподлежащ на операция заради размера му и метастазите. Лекарите в София започнаха лечение с химиотерапия и имунотерапия, които се оказаха неефикасни и не дадоха очаквания резултат. Затова се налага да потърся лечение в чужбина. Препоръчаха ми клиники в Германия и Турция, но сумите са непосилни за мен и моето семейство. Ще бъда благодарен на всеки от Вас, който ми помогне да събера необходимите средства! Вярвам в доброто и като добър човек вярвам, че мечтите ми ще се сбъднат!

Ако искате и вие да помогнете на Веселин, можете да го направите тук:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG71BUIN95611000712341

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Веселин Борилов Паламарков

ttps://pavelandreev.bg/campaign/pomosht-za-veselin

- реклама -