Бомба избухна в Турция, има убити и ранени- СНИМКИ

Кола бомба се взриви до автобус  в централния турски град Кайсери, има убити и ранени.

Автобусът е превозвал войници, извън служба и цивилни. Турският вицепремиер Вейси Кайнак потвърди, че автобусът е бил ударен от кола бомба, пише Hurriyet.

При взрива са загинали 13 войници, а още 55 са били ранени.

son-dakika-kayseri-de-patlama-carsi-iznine-9071294_3606_mКайнак заяви, че нападението е подобно на това край стадиона в Истанбул през миналата седмица.

son-dakika-kayseri-de-patlama-carsi-iznine-9071294_3113_m

Междувременно властите са наложили временна забрана на медиите да излъчват материали от местопрестъплението.

erciyes-universitesi-onunde-patlama-olay-9071309_736_m

В момента се води разследване.

son-dakika-kayseri-erciyes-universitesi-onunde-9071294_2257_m

Още никой не е поел отговорност за нападението.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини ПКК за атентата

В свое официално заявление Ердоган заяви, че „сепаратистката терористична организация, е отговорна за нападението в събота и добави, че подобни нападения не са независими от развитието на положението в Ирак и в Сирия.

Ердоган често използва думите „сепаратистка терористична организация“ докато говори за ПКК, която е смятана за терористична организация в Турция, САЩ и в ЕС.

Турският вицепремиер Нуман Куртулмуш съобщи, че материалите, използвани за направата на бомбата, която се взриви в централния турски град Кайсери, са подобни на тези, използвани при двойния взрив миналата седмица в Истанбул.

7 души са задържани за взрива

Турската полиция е задържала седем души, заподозрени за организирането на взрива в турския град Кайсери, заяви в събота министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу.

- реклама -