Юсеин Болт

Юсеин Болт недоволства заради допинг тест

Бившият олимпийски и световен шампион Юсейн Болт е недоволен от това, че е задължен да направи допинг тест за първия си футболен клуб. При това атлетът от Ямайка все още не е подписал договор с него.

„Отказах се от леката атлетика през изминалата година, но вижте това“, киселее във видео в Instagram той. „Как е възможно да дам допинг проба днес? Та аз дори не съм професионален футболист“, възмущава се Болт. „Попитах въпросната жена, която отговаря за това и тя ми отвърна, че тестът е задължителен, ако съм елитен състезател. Няма избор, съгласих се“, завършва осемкратният олимпийски шампион.

Болт

Според правилника на Австралийската анти-допингова агенция всеки състезател, който взима участие в даден спорт е задължен да даде допинг проба, ако спортът има анти-допингово звено.

Болт вкара в дебюта си за Сентръл Коуст Маринърс

Рекордьорът в спринтовите дисциплини на 100 и 200 метра се отказа от леката атлетика през миналата година в търсене на професионална кариера във футбола. Той отбеляза два гола в първия си двубой с екипа на австралийския Сентръл Коуст Маринърс. Там 32-годишният атлет тренира и играе, докато търси ново предизвикателство.

- реклама -