Габрово, болница, коронавирус, карантина

Болницата в Габрово под карантина, полицията не допуска външни лица

Болницата в Габрово е поставена под карантина.

Лечебното заведение е под полицейска охрана заради положителната проба за коронавирус на 75-годишна пациентка в инфекциозното отделение. Униформени с маски не допускат външни лица, освен медици по списък.

45 проби на контактни от Габрово са изпратени тази нощ в националната референтна лаборатория,все още не са ясни резултатите от тях. По-голямата част са на медицинските екипи, които са обгрижвали възрастната жена. Иначе тя живеела сама и имала само двама близки, с единия не е контактувала въобще, а другият е издирен и изследван, каза шефът на РЗИ Николай Панчоков.

Болната не е излизала от къщи в дните преди приемането и за лечение с пневмония на 3 март. Проба за коронавирус и е взета след нареждане за увеличаване обхвата за изследване на лежащо болни. Жената е в добро състояние, засега не се налага промяна на лечението и, обясни шефът на болницата в Габрово Минко Михов.

Медицинска сестра от отделението по вътрешни болести е дала положителна проба за коронавирус. Тя също е карантинирана и не е напускала болницата.

Михов заяви, че в болницата ще се приемат само и единствено спешни случаи.

- реклама -