Боливудски звезди дефилират до НДК

Моделите на Рохит Бол изгряха на Моста на влюбените до НДК.

Тази вечер на големи плазмени екрани ще дефилират звездите на Боливуд в тоалети на световнопризнатия индийски дизайнер. А вие ще може да се разходите сред тях.

Дори да се снимате.

Снимки на най-прочутите модели на дизайнера, облечени от звезди на Боливуд вече са разположени на Моста на влюбените.

Сред най-известните актьори, дефилирали с тойлети на дизайнера са Арджун Рампал и красавицата Кариина Капур Кхан, внучка на Радж Капур. Безспорната знаменитост на индийското кино – Шах Рух Кхан, който миналата година снима в България филма „Човекът с голямо сърце“, също представя модел на Рохит Бол в София.

Засега само на снимка и на видеостена.

Фондация „Намасте България“ и посолството на Индия в България показват в огромни и пъстри фотоси едно от непознатите лица на страната- това на висшата мода.

Кой е Рохит Бол

Той е с митологична слава и статут на полубог не само в модните среди на Индия. Името му предизвиква благоговение в целия свят. Модните му дефилета са спектакли – слисващи и спиращи дъха. Пищни и респектиращо елегантни. Наречен от списание Time „Господарят на платовете и фантазията от Индия“, Рохит Бол е от онези галеници на съдбата, които не помнят провали а публиката е издигнала в заслужен култ приживе.

Прочуто е  изключителното му внимание към детайлите. Народните занаяти и традиционните десени, с които Индия е толкова богата са червена нишка която преминава през цялото му творчество.

Наградите

Рохит Бoл е притежател на награди и отличия за най-добър дизайнер на дамско облекло, най-добър дизайнер на мъжко облекло, най-добро модно шоу, най-добър дизайнер на готово облекло – мъжко и дамско, най-добър дизайнер на висша мода за мъже, най-добър дизайнер на висша мода за жени. Последните му награди са: от списание Hello за принос към модата; на месечното списание за мъжка мода и стил GQ – за най-добър дизайнер; за най-добър дизайнер на висша мода на списание Elle

- реклама -